Memòria de la Guerra Aèria

PROPERA DATA: Diumenge 28 d’abril a les 11:00h

Visita combinada CIARGA + Castell de Penyafort

Durant la Guerra Civil part del castell-convent de Penyafort fou confiscat per l’exèrcit republicà i reconvertit en presó. L’església es transformà en una cel·la comunitària on hi romangueren empresonats els soldats de les tropes feixistes vinculats amb l’aviació i el claustre fou utilitzat com a pati de presoners. El penal, actiu fins el gener del 1939,  es trobava al costat de l’aeròdrom de Santa Margarida i els Monjos i formava part del conjunt d’equipaments que l’aviació republicana construí al Penedès per combatre els bombardejos i defensar el front.

Amb aquesta activitat combinada, us proposem conèixer tres espais clau per entendre els fets, protagonistes i conseqüències de l’aplicació de la guerra aèria al municipi de Santa Margarida i els Monjos:  Les restes de l’antiga presó d’aviadors al Castell de Penyafort, l’antic aeròdrom dels Monjos amb la visita al CIARGA i el refugi antiaeri del Serral que, amb els seus 100 metres de galeria subterrània, protegí dels bombardejos els pilots i el personal del camp d’aviació.

Aquesta activitat es realitza el quart diumenge de cada mes.

Durada: 2 hores

Preu: 5€ per persona

Preu reduït*: 3€ per persona

*Jubilats o pensionistes, persones en situació d’atur, joves de 13 a 17 anys, famílies nombroses, grups de més de 15 persones, personal docent, periodistes acreditats i residents al municipi amb el carnet de la Biblioteca municipal.

Termini per fer reserves fins el dijous previ a la visita.

Reserva de places enviant un correu a ciarga@ciarga.cat o trucant al 669 28 75 39