CENTRE DE DOCUMENTACIÓ

El Centre de Documentació és una unitat d’informació especialitzada que proporciona un servei de qualitat i documental específics, on és recopila, gestiona i difon la documentació vinculada amb l’aviació i la guerra civil espanyola.

Aquest Centre agrupa i organitza materials d’informació i els posa a disposició del públic per a la seva consulta. La documentació acull llibres, publicacions periòdiques, imatges, recursos electrònics i tot tipus de material sobre aquesta temàtica.

La consulta de la documentació és oberta al públic prèvia concertació.

Per tal d’incorporar el material específic en el Centre de Documentació i Recerca hi ha diverses línies d’ingressos:

  • La biblioteca, hemeroteca i arxiu de l’Associació d’Aviadors de la República (ADAR-Barcelona).
  • L’adquisició de material.
  • La donació o cessió de llibres, fotografies, revistes i altres materials per part de particulars i entitats.
  • La recerca feta pels Investigadors de l’Estació Territorial de Recerca Penedès que durant els anys 2008-2010 van estudiar els Arxius municipals dels Ajuntaments què disposaven d’un camp d’aviació en el Penedès; arxius catalans com l’Arxiu Nacional de Catalunya; arxius espanyols com l’Archivo Histórico del Ejército del Aire i l’Archivo General Militar de Ávila, entre d’altres; arxius estrangers com l’Uffizzio Storico de Roma… amb la finalitat de recollir tot el material sobre la temàtica del centre.

Les consultes al centre de documentació es faran mitjançant prèvia concertació que es podrà realitzar trucant al telèfon 93 818 67 05 o via electrònica a l’adreça ciarga@ciarga.cat

Horari d’estiu:  de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h.

Horari d’hivern dimecres i dissabtes de 10 a 13.30h de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h

NOVETATS

Ales al cel. Marià Foyé i Ràfols (1903-1937)

Biografia del pilot Marià Foyé i Ràfols, pioner del vol sense motor a Catalunya, periodista de la Publicitat, voluntari a l’Aviació republicana, membre de l’Esquadreta Ales Rojes. Abatut al front de Tardienta i mor el 23 de febrer de 1937. Disposa d’un DVD on hi han enregistrades imatges de l’aeròdrom del Prat de Llobregat, on apareix el pilot Marià Foyé realitzant pràcctiques amb un planador.

Autor: BABIANA I SÁNCHEZ, Eloi

Editorial: Publicacions de l’Abadia de Montserrat

Lloc de publicació: Barcelona

Any de publicació: 2014

Ales negres i xampinyons. Bombardeigs i refugis. Figueres 1936-1939

Recull dels atacs aeris i les mesures de Defensa Passiva dutes a terme a Figueres. Compta així mateix amb apunts d’àmbit comarcal.

Autor: GARCÍA ARGILAGA, David

Editorial: Gorbs Comunicació SCP

Lloc de publicació: Viladamat (Girona)

Any de publicació: 2015

FONS DEL CENTRE

Podeu consultar el fons complet del Centre de Documentació al següent enllaç:

Enllaç