Menges de guerra

PROPERA DATA:  Diumenge 3 d’octubre a les 11:30h

Visiteu el refugi del Serral i el Ciarga de Santa Margarida i els Monjos per conèixer com s’alimentava la població en temps de guerra i feu un tast de les menges més habituals al Penedès.

El camp d’aviació d’ Els Monjos va transformar, encara més, la vida d’una població que ja patia els efectes propis de la guerra.  L’expropiació de camps de cultiu i vinyes per part de l’exèrcit republicà reduí les possibilitats d’obtenció i distribució d’aliments al municipi.  La batalla de l’ou, les guixes o l’organització de menjadors populars com el Xiringuito, esdevingueren estratègies per tal de superar les dificultats que imposava el conflicte.

A través de la visita del CIARGA  i el refugi del Serral tractarem els efectes que la construcció de l’aeròdrom i  la guerra aèria van causar en el dia a dia dels seus habitants. L’activitat acabarà amb un tast que recrea  les omnipresents guixes de la Guerra Civil.  

Cada primer diumenge del mes.
Preu: 10 euros
RESERVA AQUÍ LA TEVA EXPERIÈNCIA

Data límit per formalitzar la reserva: Fins el dijous a la tarda, abans de la visita.