VISITES GUIADES

El Ciarga ofereix diferents visites guiades programades en l’horari habitual d’obertura del centre per a públic individual i la possibilitat de realitzar visites guiades per a grups concertats a data i hora convingudes.
Per a la gestió de visites i més informació podeu contactar amb nosaltres de la següent manera
Per telèfon: 669 28 75 39
Per correu electrònic: ciarga@ciarga.cat

DESCOBREIX EL CIARGA I EL REFUGI DEL SERRAL
Visita guiada

Visita guiada a l’espai expositiu del CIARGA on abunden fonts documentals de primera mà, interactius i maquetes a escala dels avions i al Refugi del Serral. Ambdós espais permeten aprofundir en l’impacte que l’aplicació de la guerra aèria tingué sobre el Penedès i el Pla de Defensa Antiaèria articulat per la República.

+ informació

 

MENGES DE GUERRA 
Visita guiada + tastet

Primer diumenge de cada mes a les 11:30h
Visita guiada al CIARGA centrada en el dia a dia del municipi de Santa Margarida dels Monjos durant la guerra i les estratègies emprades per fer front al problema de l’alimentació i la subsistència.

+ informació

 

LES PETJADES DEL VESPER 
Visita combinada CIARGA i Refugi del Serral + Celler Nadal

Segon diumenge de cada mes a les 10:30h
Activitat que combina el CIARGA  amb una visita al Celler Nadal on encara queden restes de l’antic aeròdrom de Sabanell que juntament amb el dels Monjos, formava part de l’anomenat  Vesper de la Gloriosa. S’oferirà una degustació de vins enmig del paisatge inconfusible del Penedès.
+ informació

 

SABORS EN TEMPS DE GUERRA 
CIUDEB + esmorzar + CIARGA + dinar 

Tercer diumenge de cada mes a les 10h
Activitat que combina una visita guiada al CIUDEB (Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona), un esmorzar entre vinyes, segueix amb la visita al CIARGA i Refugi del Serral i acaba amb un dinar de guerra a un restaurant local.

+ informació

 

MEMÒRIA DE LA GUERRA AÈRIA
Visita combinada CIARGA + Castell de Penyafort

Quart diumenge de cada mes a les 11h
Amb aquesta activitat combinada, us proposem conèixer tres espais clau per entendre els fets, protagonistes i conseqüències de l’aplicació de la guerra aèria al municipi de Santa Margarida i els Monjos:  Les restes de l’antiga presó d’aviadors al Castell de Penyafort, l’antic aeròdrom dels Monjos amb la visita al CIARGA i el refugi antiaeri del Serral
+ informació

 

ESPAIS HISTÒRICS DE LA GUERRA CIVIL
Visita CIARGA + dinar

Diumenges a les 12h
Des d’espais d’acollida de persones refugiades fins a dependències relacionades amb l’aviació republicana, a través d’aquesta visita coneixerem la implicació de diferents edificis i espais històrics del municipi que foren transformats durant la Guerra Civil.  En acabar la visita al CIARGA s’oferirà un dinar al restaurant local Ca N’Ayxelà.

+ informació

 

LES DONES DURANT LA SEGONA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL A SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS
Itinerari audioguiat per Santa Margarida i els Monjos

Ruta audioguiada
Us proposem un itinerari pel municipi en clau de gènere per resseguir el paper de les dones durant la Segona República i la Guerra Civil.
+ informació

 

 

VISITA COMENTADA AL CIARGA
Visita guiada en línia

La guerra aèria i la defensa del territori des del Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, a càrrec de Ramon Arnabat, professor d’història contemporània de la Universitat Rovira Virgili i membre del grup de recerca ISOCAC.

 

Vull estar al dia de les novetats