Ciarga i refugi del Serral

Visita guiada

Entre 1937 i 1938 l’exèrcit republicà va ubicar quatre camps d’aviació a la zona del Penedès per defensar-se dels bombardejos feixistes i donar suport a la línia de front. El conjunt es va anomenar el Vesper de la Gloriosa i el de Santa Margarida i els Monjos en va ser el més important. Avui el CIARGA, localitzat allà on es trobava l’antic aeròdrom, constitueix un espai de Memòria Històrica i de dinamització de la Memòria Democràtica al Penedès, que dedica la seva atenció al protagonisme que va tenir l’ús de l’aviació durant la Guerra Civil.
La visita al CIARGA s’articula en dues parts, la visita a l’espai expositiu on abunden fonts documentals de primera mà, interactius i maquetes a escala dels avions i la visita al Refugi del Serral. Ambdós espais permeten aprofundir en l’impacte que l’aplicació de la guerra aèria tingué sobre el Penedès i el Pla de Defensa Antiaèria articulat per la República.

Públic individual:

Visites express
Dissabtes i festius a les 11h i a les 12:30h
Diumenges a les 11h i a les 13h

Amb el preu de l’entrada del CIARGA s’inclou una visita guiada de 30 minuts a l’espai expositiu que introdueix els continguts del centre i dóna les claus per un millor aprofitament de la visita lliure.

Grups concertats:

  • Durada: 1 hora
  • Preu: 60€ per grup de màxim 30 persones. Si es superen les 30 persones s’han d’abonar 2€ per assistent de més.
  • Preu reduït (jubilats): 51€ per grup de màxim 30 persones. Si es superen les 30 persones s’han d’abonar 2€ per assistent de més.

Informació i reserves: 669 28 75 39 o ciarga@ciarga.cat