CÀPSULES AUDIOVISUALS

VISITA COMENTADA AL CIARGA
Visita guiada en línia

La guerra aèria i la defensa del territori des del Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, a càrrec de Ramon Arnabat, professor d’història contemporània de la Universitat Rovira Virgili i membre del grup de recerca ISOCAC.


HEROIS ANÒNIMS
Projecte de recuperació de la memòria històrica de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i l’associació d’aviadors de la República (ADAR). Entrevistes amb familiars directes dels pilots i mecànics que van formar part del camp d’aviació dels Monjos de forma directa o indirecta.

Presentació del projecte Herois anònims – 14 d’abril de 2023

 

Joan Comas (Aviador de la República) segons el testimoni de Miquel Comas

 

Jaume Mata (Aviador de la República) segons el testimoni d’Aquil·lí Mata

 

Antoni Vilella Vallès (Mecànic de la República) segons el testimoni d’Antoni Vilella Llobet

 


FILS DE VIDA. Fons de memòria oral de les dones de Santa Margarida i els Monjos

Fils de vida és un projecte impulsat pel servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos que recupera i reivindica la memòria de les veïnes del municipi.

Des del servei de Patrimoni i Memòria Històrica, s’ha col·laborat amb el projecte per tal de recuperar i posar en valor la memòria oral de les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme. Per aquest motiu, el fons audiovisual dedica un episodi especial al testimoni de les veïnes en relació als fets històricsde la guerra i la postguerra.

La dones i la Guerra Civil